Dienstverlening, Veiligheid en Inspectie

#Wabo #Handhaving #omgevingswet
Inspecteren bij diverse bouwprojecten en handhaven waar nodig, dat ga jij doen!

Wat ga je doen?
De inspecteurs binnen het cluster Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving houden toezicht op de naleving van regelgeving binnen het fysieke domein, zoals de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, het Bouwbesluit, bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen (bouw). De focus van het team ligt daarnaast op de implementatie van de Wet kwaliteitsborging en natuurlijk de Omgevingswet.

Bij de functie van senior inspecteur/handhaver ligt de nadruk op het verrichten van handhavingswerkzaamheden met een grote diversiteit, complexiteit en een specialistisch karakter. Je richt je op het juridisch administratieve deel van de uitgevoerde controles van illegale bouw en strijdig gebruik. Dit betekent dat je met de opgestelde constateringsrapporten de eerste stappen zet in het juridische proces (tot en met de vooraanschrijving). Je hebt een proactieve rol in het voortraject van initiatieven, trekt daarin samen op met de Casemanager Omgevingswet.
Daarnaast word je gevraagd om klachten en concrete verzoeken tot handhaving in behandeling te nemen. Indien van toepassing behoren dossieronderzoek en het horen van betrokkenen ook tot je taak. Je werkt nauw samen met de vergunningverleners en de handhavingsjuristen van team Juridische Zaken. 

Voor deze functie zoeken wij een zelfverzekerde collega. Iemand die er durft te staan, ook als een situatie lastig dreigt te worden. Jouw kracht zit hem dan in servicegericht zijn en onafhankelijk denken. Je beschikt dus over prima mondelinge en schriftelijke vaardigheden om jouw toetsing en controle kracht bij te zetten waar nodig.  Je hebt een representatieve persoonlijkheid en kunt minder goede berichten overtuigend en tactvol brengen.

Wie zijn wij?
Wij zijn een 100.000 plus gemeente, onderdeel van het regionaal samenwerkingsverband Holland Rijnland en deelnemer aan de G40. In de groen-blauwe stad midden in het Groene Hart vind je een unieke combinatie van stedelijke projecten en ruimtelijke vraagstukken in een landelijk gebied.
132,5 km², waarvan 6 km² water en 8 kernen, midden in het Groene Hart: dat is Alphen aan den Rijn.

Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Samenwerkingsgericht, resultaatgericht, klantgericht en veranderingsbereid zijn onze kerncompetenties. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

 Wat neem je mee?

 • Je hebt een relevante HBO opleiding (bouwkunde of recht);
 • Je hebt de opleiding ABW 1 en 2 afgerond of bent bereid deze te volgen;
 • Je hebt ervaring als handhaver;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B;
 • Je ziet kansen en verbetermogelijkheden die anderen (soms) niet zien;
 • Je bezit overtuigingskracht en bent stressbestendig.

Wat bieden wij?
Je komt te werken in een nieuw team waar veel positieve energie zit en dat een hoog niveau van dienstverlening nastreeft bij afhandeling van de vergunningen. Daarnaast leren we veel van elkaar en kijken we samen naar kansen in plaats van onmogelijkheden.
Verder krijg je bij ons:

 • Salaris schaal 9 CAO Gemeente; min. €3.167,- en max. €4.537,-;
 • Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Naast je vakantiegeld en eindejaarsuitkering kun je keuzes maken die aansluiten bij je privé-situatie. Je kunt bijvoorbeeld extra verlof kopen, een opleiding volgen of een bedrag (gedeeltelijk) uit laten betalen;
 • Wij hebben flexibele werktijden en alle faciliteiten om hybride te werken;
 • Werk je bij de overheid, dan zijn zaken als je pensioen en ouderschapsverlof goed geregeld.
 • We hebben een mobiliteitsbudget, bedrijfsfitness en nog meer voorziening om vitaal aan het werk te blijven.

Het werkcafé in ons transparante gemeentehuis is dé plek voor een inspirerend werkoverleg en toevallige ontmoetingen, onder het genot van de allerlekkerste koffie en vers klaargemaakte versnaperingen. Kijk voor meer informatie over onze secundaire arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijalphenaandenrijn.nl/arbeidsvoorwaarden

Meer weten?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met van het Annemarie Langeveld, Teamleider Vergunningen, Veiligheid en Inspectie bereikbaar op telefoonnummer 06 – 21246682.

Interesse?
Voel jij je aangesproken? Dan zien we je korte motivatie en cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de solliciteerknop bovenaan deze webpagina. Wij vragen je om in je motivatie aan te geven over welke competenties jij beschikt en hoe die een verschil gaan maken binnen onze organisatie.

Zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden wordt deze vacature gesloten.

Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. 

Een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Salaris Max € 4.537,- per maand
Aantal posities 1
Uren 32-36
Plaats Alphen aan den Rijn
Provincie Zuid-Holland
Land Nederland
Referentienummer 2023/97
Contact
 • Annemarie Langeveld, 0621246682
Gepubliceerd 24-05-2023
Uiterste datum 06-07-2023

Terug naar vacatures