Sociaal Domein, Maatschappelijke Ontwikkeling B

SROI Coördinator

Als coördinator Social Return on Investment heb je kennis van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast ben je een netwerker, je hebt ervaring met de gemeente en het bedrijfsleven en je wil je inzetten om mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Je bent de verbindende schakel tussen onze interne en externe partners en geeft advies en ondersteuning bij het vervullen van onze SROI-wensen.

Het SROI-beleid (Social Returm On Investment) is onderdeel van het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI). Je werkt in jouw functie daarom samen met de beleidsadviseur MVOI om duurzame inkoop intern goed op de kaart te zetten. Wat betreft het in kaart brengen van de resultaten van SROI werk je samen met het beleidsteam Maatschappelijke Ontwikkeling. Je hebt een directe verbinding met het team inkoop.

Wat ga je doen?
Wij gaan volgens het nieuwe Uitvoeringsprotocol SROI werken. Hierin staan regionale richtlijnen, uitvoeringsafspraken en bouwblokken t.b.v. SROI. Jij begeleidt de implementatie hiervan binnen de organisatie. Verder neem je deel aan de regionale begeleidersgroep SROI in de arbeidsmarktregio Holland Rijnland waar het protocol wordt besproken en geëvalueerd. 

Als SROI-coördinator ben jij de schakel tussen de opdrachtgevers (inkopers) van de gemeente Alphen aan de Rijn, de opdrachtnemers (externe bedrijven en organisaties) en Rijnvicus, – het sociaal werkbedrijf van Gemeente Alphen aan den Rijn. Jouw inzet draagt bij aan het doel van SROI, namelijk het bevorderen van de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

In de uitvoering van jouw taak, ‘start’ een traject bij een aanbesteding vanuit onze gemeente. Jij adviseert de interne organisatie over het onderwerp SROI en hoe dit toegepast kan worden. Na gunning ben je de gesprekspartner voor de opdrachtnemer. Je adviseert en begeleidt hen waar nodig in het vervullen van de SROI-verplichting. Daarnaast controleer je of ze invulling geven aan de vastgestelde afspraken op het gebied van SROI. Hiervoor werken wij met het systeem Wizzr. Waar nodig leg je verbinding tussen opdrachtnemer en Rijnvicus. Zij verzorgen de arbeidsbemiddeling van de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Naast de dynamiek van afstemming en overleggen, vind je rust in het beheersmatige aspect van de functie.  Dat bestaat uit het beheer van Wizzr en regelmatig stel je cijfers samen die inzicht geven in de resultaten van het SROI-beleid.


Wie zijn wij?
Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Wat krijg je?
Door deze functie krijg je de mogelijkheid deel uit te maken van onze innovatieve organisatie en een gemotiveerd en vooruitstrevend team. Een prettig werkklimaat met een open, informele sfeer gericht op professionele samenwerking en dienstverlening. Wij durven vernieuwend te zijn!
Verder bieden we je:

 • Salaris in schaal 10 CAO Gemeenten (min. €3396,- en max. €5009,- obv. 36 uur);
 • Diverse opleidingsmogelijkheden zodat je jouw potentie verder kunt ontwikkelen;
 • 17,05% financieel keuzebudget bovenop je salaris;
 • Flexibele werktijden en alle faciliteiten om hydride te werken, waaronder een smartphone en een laptop;
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Onze visie en cultuur zie je terug in onze manier van werken, ons transparante gemeentehuis en dynamische werkomgeving. We hebben flexibele werkplekken en een werkcafé; dé plek voor een inspirerend werkoverleg en toevallige ontmoetingen. Kijk voor meer informatie over onze secundaire arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijalphenaandenrijn.nl/arbeidsvoorwaarden.

Wie ben jij?
Om deze functie goed te kunnen vervullen zoeken we iemand met een flexibele instelling en goede communicatieve vaardigheden. Je moet kansen kunnen pakken om onze SROI-doelen te behalen, maar tegelijk meebewegen wanneer de interne opdrachtgevers of externe opdrachtnemers dit van je vragen. Met jouw communicatieve vaardigheden weet je te overtuigen en mensen mee te krijgen in sociaal en duurzaam ondernemen.

In een veranderende omgeving weet jij jouw deskundigheid en resultaatgerichtheid, te combineren met klantgerichtheid. Dat vraagt enerzijds stevigheid, maar ook flexibiliteit om mee te bewegen als dit nodig is. Je hebt daarbij een pragmatische insteek. Daarbij weet je nieuwe vraagstukken creatief en met verantwoordelijkheidsgevoel op te lossen en je gaat daarin graag de samenwerking aan. Je bent breed georiënteerd en dat is ook wat je zoekt in jouw functie.

Je brengt zaken in beweging en kunt moeiteloos schakelen in beïnvloedingsstijlen om je doel te bereiken. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en bent daarbij een stevige gesprekspartner op de verschillende niveaus binnen en buiten de gemeentelijke organisatie.
Dit zien we graag terug:

 • HBO Werk- en denkniveau;
 • Communicatief vaardig, je schakelt moeiteloos tussen de diverse soorten gesprekspartners;
 • Nauwkeurigheid in het naleven van de strakke termijnen volgens het Uitvoeringsprotocol;
 • Analytische en administratieve vaardigheden in het opzetten en bijhouden van (kwartaal)rapportages over SROI en de resultaten van SROI;
 • Digitaal vaardig en instaat diverse applicaties snel eigen te worden (kennis van Wizzr is een pré);
 • Je kent de principes van aanbesteding, en kent de verschillende vormen. Ons eigen beleid maakt je je snel eigen.
 • Affiniteit met het doel om de toegang tot de arbeidsmarkt voor mensen met een afstand hiertoe te bevorderen.

Meer weten?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Thom de Ruiter, teamleider Maatschappelijke ontwikkeling B, telefoonnummer 06-46 97 34 96.

Interesse?
Spreekt deze functie jou aan? Reageer dan direct. We zien je korte motivatie en cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de solliciteerknop bovenaan deze webpagina. Wij vragen je om in je motivatie aan te geven over welke competenties jij beschikt en hoe die een verschil gaan maken binnen onze organisatie.

Zodra wij en geschikte kandidaat hebben gevonden voor de functie sluit deze vacature.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Salaris Max. €5.009,-
Aantal posities 1
Uren 28-32
Plaats Alphen aan den Rijn
Provincie Zuid-Holland
Land Nederland
Referentienummer 2023/101
Contact
 • Thom de Ruiter, 0646973496
Gepubliceerd 07-06-2023
Uiterste datum 11-07-2023

Terug naar vacatures