Dienstverlening, Veiligheid en Inspectie

Hoe houden we onze gemeente veilig en leefbaar. Hoe houden we orde en chaos in een gezonde balans. Dit zijn thema’s waar jij als ervaren adviseur jouw tanden in zet.

Wat ga je doen?
Jij adviseert het bestuur op portefeuilles gerelateerd aan diverse onderwerpen binnen de openbare orde en veiligheid. Het werk doe je niet alleen dus je schakelt met diverse ketenpartners als politie,  het RIEC. Ook vertegenwoordig je de gemeente in regionale overlegstructuren zoals de districtelijke Ondermijningstafel en RIEC casus overleggen.

Op dit moment zijn we druk met de bestuurlijke aanpak Ondermijning. Hieronder vallen diverse projecten waaronder Veilig buitengebied, de Opiumwet en APV. Natuurlijk speelt de integrale samenwerking met meerdere teams in de eigen organisatie hierbij een belangrijke rol en komt dit o.a. samen in onze gebiedsteams waar we domein overschrijdend werken.

Jij verzorgt advies op diverse onderwerpen en maakt hierin de koppeling tussen bestuurlijke aanpak en de praktijk. Je schrijft concrete beleidsvoorstellen voor het bestuur en ziet toe op opvolging waar nodig.

Je volgt relevante externe ontwikkelingen en geeft hierop proactief advies. De komende jaren ligt de nadruk op de doorontwikkeling van het recent opgestelde beleid en de privacy-aspecten.

Graag verkennen we met je of je vanuit deze functie de rol van adviseur crisisbeheersing op je kan nemen in de crisisorganisatie (wanneer van toepassing).

Als Senior adviseur Openbare Orde & Veiligheid maak je deel uit van het team Vergunningen, Veiligheid en Inspectie. Een nieuw team waar veel positieve energie zit en dat een hoog niveau van dienstverlening nastreeft. Daarnaast leren we veel van elkaar en kijken we samen naar kansen in plaats van onmogelijkheden.

Wie zijn wij?
Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Je zit binnen onze organisatie altijd in een thuisteam met vakcollega’s en een teamleider. Een groot aantal collega’s werkt aan maatschappelijke opgaven in uiteenlopende vakgebieden. Je krijgt bij ons de kans om op basis van je talent ingezet te worden voor die opgaven en deel uit te maken van diverse samengestelde teams.

Wie ben je?
Je denkt vooruit en weet een stimulerende en enthousiaste omgeving te creëren. Je bent politiek en bestuurlijk sensitief en in staat verschillende belangen te verenigen in complexe omgevingen. Je bent gewend om samen te werken om gezamenlijke doelen te bereiken. Je neemt graag initiatief, bent besluitvaardig en een goede organisator.
Verder zien we graag:

  • Relevante afgeronde HBO of WO opleiding;
  • 5 jaar aantoonbare ervaring in advisering van het bestuur;
  • Werkervaring binnen openbare orde en veiligheid is een pré;
  • Een resultaatgerichte procesmanager die mensgericht en doortastend te werk gaat.

Wat bieden wij?
Je krijgt bij ons altijd een thuisteam met vakcollega’s en een teamleider. Je wordt bij ons ingezet op basis van jouw talent maar bieden je ook graag de ruimte nog verder te groeien.
Verder krijg je bij ons:

  • Salaris schaal 12 CAO Gemeente; min. €4781,- en max. €6470,- bruto o.b.v. 36 uur;
  • Individueel KeuzeBudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Naast je vakantiegeld en eindejaarsuitkering kun je keuzes maken die aansluiten bij je privé-situatie. Je kunt bijvoorbeeld extra verlof kopen, een opleiding volgen of een bedrag (gedeeltelijk) uit laten betalen;
  • Wij hebben flexibele werktijden en alle faciliteiten om hybride te werken;
  • Werk je bij de overheid, dan zijn zaken als je pensioen en ouderschapsverlof goed geregeld.
  • We hebben een mobiliteitsbudget, bedrijfsfitness en nog meer voorziening om vitaal aan het werk te blijven.

Het werkcafé in ons transparante gemeentehuis is dé plek voor een inspirerend werkoverleg en toevallige ontmoetingen, onder het genot van de allerlekkerste koffie en vers klaargemaakte versnaperingen. Kijk voor meer informatie over onze secundaire arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijalphenaandenrijn.nl/arbeidsvoorwaarden

Meer weten?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met van het Annemarie Langeveld, Teamleider Vergunningen, Veiligheid en Inspectie bereikbaar op telefoonnummer 06 – 21246682.

Interesse?
Voel jij je aangesproken? Dan zien we je korte motivatie en cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de solliciteerknop bovenaan deze webpagina. Wij vragen je om in je motivatie aan te geven over welke competenties jij beschikt en hoe die een verschil gaan maken binnen onze organisatie.

Deze vacature sluit zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden voor de functie.

Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Salaris Max. €6.470,-
Aantal posities 1
Uren 32-36
Plaats Alphen aan den Rijn
Provincie Zuid-Holland
Land Nederland
Referentienummer 2023/81
Contact
  • Annemarie Langeveld, 0621246682
Gepubliceerd 01-06-2023
Uiterste datum 02-07-2023

Terug naar vacatures