Fysiek Domein

#vergunningverlening #Wabo #omgevingswet

Denk jij net als wij dienstverlenend en verken je graag mogelijkheden om te kijken naar wat er wel kan? Al verstand van vergunningverlening? Kom dan ons team versterken!

Wat ga je doen?
Als vergunningverlener ben jij de proceseigenaar van vergunningsprocessen en ben je verantwoordelijk voor de complete behandeling van de vergunningaanvraag binnen de geldende termijnen. Je herkent dwarsverbanden met andere processen en weet wanneer je (externe) adviseurs moet inschakelen in het proces. Voor sommige plannen schuif je aan bij de omgevingstafel, om de beste strategie op het gebied van vergunningverlening te bepalen. Dat kan ook al in de fase van het vooroverleg zijn. Ook bij de behandeling van bezwaar- en beroepschriften lever je indien gewenst een bijdrage. 

Je bent het aanspreekpunt voor inwoners, collega’s, leiding rondom de lopende aanvragen. Je geeft voorlichting en informatie aan inwoners en ondernemers over regelgeving en procedures. Op die manier zijn we betrokken en kunnen we de beste dienstverlening bieden.

Waar gevraagd lever jij ook een bijdrage bij grote bouwplannen. Als vergunningverlener kun je eventueel deelnemen in integrale projecten waar meer collega’s bij betrokken zijn. Onderling ondersteunen we elkaar en kun je terecht bij de senior vergunningverlener of casemanager.

Als vergunningverlener omgevingsvergunningen werk je onder andere samen met collega vergunningverleners, casemanagers, toezichthouders en planjuristen. Binnen het cluster Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (Wabo/Omgevingswet) vind je veel collegialiteit en wordt nauw samengewerkt binnen de keten. De transitie naar de Omgevingswet per 1 januari 2024 maakt het werk uitdagend en misschien ook wel complexer, maar als senior vergunningverlener ben je op 1 januari klaar en voorbereid om met de Omgevingswet aan de slag te gaan. Experimenteren, oefenen en leren zijn belangrijke elementen in die voorbereiding naar 1 januari.

Wie zijn wij?
Wij zijn een 100.000 plus gemeente, onderdeel van het regionaal samenwerkingsverband Holland Rijnland en deelnemer aan de G40. In de groen-blauwe stad midden in het Groene Hart vind je een unieke combinatie van stedelijke projecten en ruimtelijke vraagstukken in een landelijk gebied.

132,5 km², waarvan 6 km² water en 8 kernen, midden in het Groene Hart: dat is Alphen aan den Rijn.

Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. Wij bewegen mee met de ontwikkelingen in de maatschappij en zijn daarom continu aan het vernieuwen. We leren door te doen. Samenwerkingsgericht, resultaatgericht, klantgericht en veranderingsbereid zijn onze kerncompetenties.

Wie ben je?
Jij hebt al ervaring als vergunningverlener. Hierdoor ben je scherp en zie je kansen en (verbeter)mogelijkheden doe anderen soms niet zien. Je hebt lef en durft scherpe vragen te stellen met een oplossingsgerichte aanpak.
In deze rol werk je niet alleen met inwoners maar ben je ook intern een senior gesprekspartner. Integriteit, dienstverlening en passende communicatie horen daar voor ons bij.
Verder zien wij graag:

 • Je hebt een relevante HBO opleiding (bijvoorbeeld Bouwkunde of Recht), aangevuld met de opleiding ABW 1 en 2;
 • Ervaring in een soortgelijke functie;
 • Je bent een sparring partner (en leermeester) voor je directe collega’s;
 • Je bent communicatief sterk, je hebt overtuigingskracht;
 • je bestuurlijke antenne staat altijd aan.

Wat bieden wij?
Je komt te werken in een nieuw team waar veel positieve energie zit en dat een hoog niveau van dienstverlening nastreeft bij afhandeling van de vergunningen. Daarnaast leren we veel van elkaar en kijken we samen naar kansen in plaats van onmogelijkheden.
Verder krijg je bij ons:

 • Salaris schaal 9 CAO Gemeente; min. €3167,- en max. €4537;
 • Individueel KeuzeBudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Naast je vakantiegeld en eindejaarsuitkering kun je keuzes maken die aansluiten bij je privé-situatie. Je kunt bijvoorbeeld extra verlof kopen, een opleiding volgen of een bedrag (gedeeltelijk) uit laten betalen;
 • Wij hebben flexibele werktijden en alle faciliteiten om hybride te werken;
 • Werk je bij de overheid, dan zijn zaken als je pensioen en ouderschapsverlof goed geregeld.
 • We hebben een mobiliteitsbudget, bedrijfsfitness en nog meer voorziening om vitaal aan het werk te blijven.

Het werkcafé in ons transparante gemeentehuis is dé plek voor een inspirerend werkoverleg en toevallige ontmoetingen, onder het genot van de allerlekkerste koffie en vers klaargemaakte versnaperingen. Kijk voor meer informatie over onze secundaire arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijalphenaandenrijn.nl/arbeidsvoorwaarden

Meer weten?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met van het Annemarie Langeveld, Teamleider Vergunningen, Veiligheid en Inspectie bereikbaar op telefoonnummer 06 - 21246682

Interesse?
Voel jij je aangesproken? Dan zien we je korte motivatie en cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de solliciteerknop bovenaan deze webpagina. Wij vragen je om in je motivatie aan te geven over welke competenties jij beschikt en hoe die een verschil gaan maken binnen onze organisatie.

Zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden voor deze functie, sluit de vacature.

Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Salaris Max. €4.537,-
Aantal posities 1
Uren 32-36
Plaats Alphen aan den Rijn
Provincie Zuid-Holland
Land Nederland
Referentienummer 2023/71
Contact
 • Annemarie Langeveld, 0621246682
Gepubliceerd 01-08-2023
Uiterste datum 12-10-2023

Terug naar vacatures