Dienstverlening, Toezicht & Handhaving

Durf jij je grenzen te verleggen en ben je in staat om goed te schakelen? Kan jij ondanks conflicterende situaties een goede en wel overwogen beslissing nemen. Wil je werken in een omgeving waar je iedere dag op pad mag en nooit weet wat je dag gaat brengen en waardoor je veel ruimte krijgt voor zelfontwikkeling? Trek dan je stevige schoenen aan en meld je bij ons aan, we willen graag kennis met je maken!

Wat ga je doen?
Als Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) ben je in de breedste zin van het woord aan het werk binnen gemeente Alphen aan den Rijn.

Je onderhoudt contacten met de burgers en met interne en externe partners en je geeft voorlichting en informatie over het gemeentelijk beleid. Je ziet er op toe dat wetgeving, waaronder de algemene plaatselijke verordening (APV), de wegenverkeerswet en reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV) , afvalstoffenverordening (ASV), hondenbeleid en parkeerverordening in de openbare ruimte wordt nageleefd. Je treedt op tegen afwijkend verkeersgedrag en het niet naleven van regels en voorschriften uit de APV. Je handelt meldingen openbare ruimte (MOR) af die bij de gemeente worden ingediend. Daarnaast heb je een toezichthoudende taak bij evenementen. Als BOA werk je onregelmatig aan de hand van een maandelijks rooster.

Je kan tijdens een crisissituatie worden opgeroepen om een functie binnen de crisisorganisatie te vervullen. Dit betekent dat tijdens een crisis jouw reguliere werk ondergeschikt is aan het werk voor de crisis.

Voor een korte impressie van het team en het werk klik hier:
https://www.youtube.com/embed/Y0wwvmBsMSg

Het team
Als BOA werk  je binnen het team Toezicht en Handhaving. Het team bestaat uit toezichthouders, handhavers die verantwoordelijk zijn voor een leefbare schone en veilige gemeente. Dit doen ze door onder andere toezicht te houden op de APV, RVV en parkeerverordeningen en daarnaast te handhaven op de Drank- en Horecawet (DHW) en mulderfeiten.  

Wie zijn wij?
Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Spreekt jou dat aan? Kom dan werken in Alphen aan den Rijn, een groene stad met lef. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Onze organisatie bestaat uit meerdere onderdelen die allen een unieke bijdrage leveren aan onze opgaven en gemeentelijke dienstverlening. Eén van de onderdelen is Rijnvicus, een zelfstandig leerwerkbedrijf. Rijnvicus ontwikkelt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk.

Je zit binnen onze organisatie altijd in een thuisteam met vakcollega’s en een teamleider. Een groot aantal collega’s werkt aan maatschappelijke opgaven in uiteenlopende vakgebieden. Je krijgt bij ons de kans om op basis van je talent ingezet te worden voor die opgaven en deel uit te maken van diverse samengestelde teams.

Wie ben je?
Je bent een  ervaren BOA. Jouw vakkennis binnen dit domein zet je in om de collega’s binnen het team te helpen om het werk op straat nog beter te doen. Samen met je collega’s draag je bij aan de professionalisering van het team. Je hebt een diploma op MBO niveau en bent in het bezit van een getuigschrift BOA (of bereid deze te halen) en een rijbewijs B.

Je hebt ervaring in het vastleggen van je werkzaamheden en je werkt informatie gestuurd. Je bent daarnaast klantgericht, makkelijk aanspreekbaar, fit en graag in de buitenlucht werkzaam. Je werkt proactief en bent zelfverzekerd en stressbestendig. Verder ben je communicatief vaardig en een echte netwerker.


Als team vinden wij persoonlijke ontwikkeling én teamontwikkeling belangrijk. Reflecteren en samen sparren vind jij een prettige manier van werken.

Opleiding:  MBO

Wat bieden wij?
Door deze functie krijg je de mogelijkheid deel uit te maken van onze innovatieve organisatie.

De functie is gewaardeerd in schaal 7 CAO Gemeenten. Afhankelijk van competenties en ervaring bieden wij een salaris van minimaal € 2.545 en maximaal € 3.612 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Tevens bieden wij een Individueel Keuze Budget van 17,05%. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen, vakantie uren van te kopen of in te zetten voor je eigen ontwikkeling.

Onze visie en cultuur zie je terug in onze manier van werken, ons transparante gemeentehuis en dynamische werkomgeving. We hebben flexibele werkplekken en een werkcafé; dé plek voor een inspirerend werkoverleg en toevallige ontmoetingen. Verder bieden we je diverse opleidingsmogelijkheden zodat je jouw potentie verder kunt ontwikkelen. Kijk voor meer informatie over onze secundaire arbeidsvoorwaarden op

https://www.werkenbijalphenaandenrijn.nl/arbeidsvoorwaarden

Meer weten?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Kees Post, teamleider van het team Toezicht en Handhaving. Bereikbaar op telefoonnummer: 06-13345044.

Interesse?
Voel jij je aangesproken? Dan zien we je korte motivatie en cv graag tegemoet. Een motivatie op een andere creatieve methode die bij jou past mag ook. Wij vragen je om in je motivatie aan te geven over welke competenties jij beschikt en hoe die een verschil gaan maken binnen onze organisatie.

Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Salaris Max € 3.612,- per maand
Aantal posities 2
Uren 32-36
Plaats Alphen aan den Rijn
Provincie Zuid-Holland
Land Nederland
Referentienummer 2023/98
Contact
  • Kees Post, 06-13345044
Gepubliceerd 23-05-2023
Uiterste datum 30-11-2023

Terug naar vacatures