Sociaal Domein, Maatschappelijke Ontwikkeling B

Heb je affiniteit met het sociaal domein maar ben je beter in ondersteunen dan hulp verlenen? Ook nog eens oog voor kwaliteit en procesbeheersing? Dan nodigen we je graag uit aan tafel!

Wat ga je doen?
Je hebt een ondersteunende en signalerende rol waarbij je strak stuurt op kwaliteitsbehoud.

Verschillende (administratieve) processen met betrekking tot de jeugdhulp komen bij jou samen.

Per 1 januari 2024 gaat de gemeente Alphen aan den Rijn het anders doen. Kwalitatief goede en voor de gemeente betaalbare jeugd- en gezinshulp realiseren. Jeugd- en gezinshulp die dichtbij geboden wordt, resultaatgericht is en passend bij de hulpvraag. Wij kopen dan gespecialiseerde jeugdhulp lokaal in (Open House) en worden tevens ‘toegang’ tot specialistische jeugdhulp.

In deze rol ondersteun jij de contractmanagers in het beheren van de contracten en de daarin vastgelegde afspraken. Middels administratieve ondersteuning maak je de (financiële) afspraken inzichtelijk en behoudt jij oog op de kwaliteit van de geleverde diensten door onze partners.

Op basis hiervan adviseer je richting de contractmanager ten aanzien van mogelijke acties of opvallend heden. Je speelt dus en rol belangrijke rol bij contract- en leveranciersevaluaties.

Enkele van jouw taken worden:

 • Vastleggen van contractinformatie en afspraken. Je verzamelt data binnen het contract waarmee je monitort op o.a. de bestedingsruimte, kwaliteitsaspecten, resultaten van de ingezette jeugdhulp, cliënttevredenheid.
 • Je controleert de juistheid van de declaraties door de jeugdhulpaanbieders en of ze zich houden aan de afspraken over de financiële verantwoording.
 • Je signaleert en registreert afwijkingen en onderzoekt de achtergrond daarvan

Wie zijn wij?

Onze gemeente heeft meer dan 110.000 inwoners die wonen in een van de 8 kernen in Groene Hart. Met als missie voor alle bewoners een beter leven (geluk, welbevinden) met (positieve) gezondheid en duurzaamheid als basis voor sociaal en ruimtelijk beleid, werken ruim 900 medewerkers dagelijks aan toonaangevende dienstverlening en resultaten. Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen is hierbij kenmerkend voor de werkwijze van Alphen aan den Rijn.

De gemeentelijke organisatie heeft een platte structuur. De organisatie wordt aangestuurd door een concerndirectie met direct daaronder teammanagers en opgavemanagers. Jij maakt deel uit van het accountteam jeugd en werkt daarbinnen nauw samen met de beleidsadviseurs/contractmanagers jeugdhulp/jeugdbescherming.

Wie ben je?
Wij zoeken iemand die zelfstandig kan werken en eigenaarschap durft te dragen voor het contractbeheer. Je bent daarbij in staat om proactief collega’s aan te haken en bent hierin communicatief vaardig. Zowel intern binnen de organisatie als ook naar onze contractpartners.
Je bent snel en ‘to the point’ in je werk.  Je weet je weg te vinden in digitale systemen.
Verder zien we graag:

 • HBO Werk- en denkniveau;
 • Ervaring met contractbeheer en zowel financieel als juridisch inzicht;
 • Je hebt ervaring binnen het sociaal domein;
 • Ervaring bij een gemeente, een zorgverzekeraar of een zorgaanbieder is een pre’.
 • Je weet je weg vlot te vinden in digitale systemen.

Wat bieden wij?

Door deze functie krijg je de mogelijkheid deel uit te maken van onze innovatieve organisatie. Als contractbeheerder krijg je de kans om aan de start te staan van een nieuwe aanpak. Een aanpak waarbij de gemeente regiehouder is.

Verder bieden we je:

 • Salaris in schaal 9 CAO Gemeenten (min. €3167,- en max. €4537,- obv 36 uur);
 • 17,05% financieel keuzebudget bovenop je salaris;
 • Flexibele werktijden en alle faciliteiten om hybride te werken, waaronder een smartphone en een laptop;
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof;
 • diverse opleidingsmogelijkheden zodat je jouw potentie verder kunt ontwikkelen.

Voldoe je niet helemaal aan de opleidings- en ervaringseisen? Overtuig ons gerust als jij denkt dat je dit ook met minder zou kunnen. In dat geval behoort een aanloopschaal tot de mogelijkheden, waarna je kunt doorgroeien.

Onze visie en cultuur zie je terug in onze manier van werken, ons transparante gemeentehuis en dynamische werkomgeving. We hebben flexibele werkplekken en een werkcafé; dé plek voor een inspirerend werkoverleg en toevallige ontmoetingen. Kijk voor meer informatie over onze secundaire arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijalphenaandenrijn.nl/arbeidsvoorwaarden.

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Suzan Yilmaz, teamleider Maatschappelijke Ontwikkeling, bereikbaar op telefoonnummer  06-38164001.

Interesse?

Voel jij je aangesproken? Dan zien we je korte motivatie en cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de solliciteerknop bovenaan deze webpagina. Wij vragen je om in je motivatie aan te geven over welke competenties jij beschikt en hoe die een verschil gaan maken binnen onze organisatie.

Zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden voor deze functie sluit de vacature.

Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Parttime
Salaris Max. €4.537,-
Aantal posities 2
Uren 24
Plaats Alphen aan den Rijn
Provincie Zuid-Holland
Land Nederland
Referentienummer 2023/103
Contact
 • Suzan Yilmaz, 0624674671
Gepubliceerd 08-06-2023
Uiterste datum 01-01-2024

Terug naar vacatures