Fysiek Domein

Kom jij ons helpen om de maatschappelijk impact van onze inkoop te versterken en te waarborgen? Wij zoeken een beleidsadviseur die ons helpt bij het maatschappelijk verantwoord opdrachtgever zijn en inkopen. Wil jij daar in met ons optrekken?

Wat ga je doen?
Inkoop vindt decentraal plaats binnen onze organisatie vanuit alle teams. Jouw rol is om teams te adviseren hoe zij hun inkoop maatschappelijk verantwoord kunnen doen. Wij sturen onze partners dus naar maatschappelijke verantwoord ondernemen en zijn zelf de opdrachtgever.
Naast de prijs van de producten, diensten of werken help je collega's om de effecten van de inkoop op milieu en sociale aspecten mee te nemen. Je zorgt voor concrete handvatten en voorbeelden die het mogelijk maken om Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI) toe te passen. Je bent een sparringpartner voor collega's.

Wij zijn deelnemer in het MVOI-manifest. Jouw rol is om samen met betrokken beleidsmedewerkers in de organisatie, waaronder de duurzaamheidsadviseurs en SROI-coördinator, een actieplan MVOI op te stellen en deze bestuurlijk vast te laten stellen. Je draagt vervolgens zorg voor de uitvoering, de jaarlijkse monitoring en bijsturing van dit plan. Waar nodig schakel je externe partijen in voor advies.

Jij bent onze ambassadeur als het gaat om MVOI en onderhoudt contacten met andere gemeenten en partners zoals PIANOo, het ministerie van I&W en VNG. Op die manier zorg je ervoor dat we voortdurend aansluiten bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van MVOI.

Als adviseur MVOI ben jij in staat de maatschappelijke ambities van onze organisatie te vertalen en te realiseren op tactisch en operationeel niveau. Je weet beleid te vertalen naar concrete plannen en meetbare doelen. In alle fasen van een project informeer en overtuig je, samen met onder andere de duurzaamheidsadviseurs, de stakeholders over de te maken maatschappelijk verantwoorde keuzes.

Wie zijn wij?
Je werkt binnen onze organisatie altijd in een thuisteam met vakcollega’s en een teamleider. Jij wordt lid van ons team maatschappelijke ontwikkeling. Echter werk je met name team overstijgend alle teams inhoudelijk eigen keuzes maken in de te houden aanbestedingen.

Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Samenwerkingsgericht, resultaatgericht, klantgericht en veranderingsbereid zijn onze kerncompetenties. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Wat krijg je?
Door deze functie krijg je de mogelijkheid deel uit te maken van onze innovatieve organisatie en een gemotiveerd en vooruitstrevend team. Een prettig werkklimaat met een open, informele sfeer gericht op professionele samenwerking en dienstverlening. Wij durven vernieuwend te zijn!
Verder bieden we je:

  • Salaris in schaal 10 CAO Gemeenten (min. €3396,- en max. €5009,- obv 36 uur);
  • Diverse opleidingsmogelijkheden zodat je jouw potentie verder kunt ontwikkelen;
  • 17,05% financieel keuzebudget bovenop je salaris;
  • Flexibele werktijden en alle faciliteiten om hydride te werken, waaronder een smartphone en een laptop;
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Onze visie en cultuur zie je terug in onze manier van werken, ons transparante gemeentehuis en dynamische werkomgeving. We hebben flexibele werkplekken en een werkcafé; dé plek voor een inspirerend werkoverleg en toevallige ontmoetingen. Kijk voor meer informatie over onze secundaire arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijalphenaandenrijn.nl/arbeidsvoorwaarden.

Wie ben je?
Jij wordt dé adviseur MVOI en daarom zoeken we iemand die zelfstandig kan werken en doelen durft te realiseren. Je toont lef en laat je niet uit het veld slaan door weerstand bij complexe implementatietrajecten en hebt het doorzettingsvermogen om transities mede vorm te geven. Daarbij zet je uitstekende communicatievaardigheden in en weet je verschillende partijen door een positieve instelling te enthousiasmeren.
Verder zien we graag:

  • Een relevante afgeronde opleiding op HBO/WO niveau en enkele jaren relevante werkervaring;
  • Bij voorkeur kennis van of ervaring met Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven, Inkopen of Ondernemen;
  • Ervaring met enkele van de volgende onderwerpen: levenscyclusanalyses, circulaire economie, social return, inkoop- en contractmanagement en de CO2-Prestatieladder;
  • Affiniteit met veranderprocessen en implementatietrajecten.

Meer weten?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Ferry Beerepoot, Teamleider Duurzaamheid & Economie, bereikbaar op telefoonnummer 06 – 19281418.

Interesse?
Voel jij je aangesproken? Dan zien we je korte motivatie en cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de sollicitatiebutton bovenaan deze webpagina. Wij vragen je om in je motivatie aan te geven over welke competenties jij beschikt en hoe die een verschil gaan maken binnen onze organisatie.

Zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden voor deze functie sluit de vacature.

Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Salaris Max. €5.009,-
Aantal posities 1
Uren 28-32
Plaats Alphen aan den Rijn
Provincie Zuid-Holland
Land Nederland
Referentienummer 2023/99
Contact
  • Ferry Beerepoot, +31619281418
Gepubliceerd 07-06-2023
Uiterste datum 30-07-2023

Terug naar vacatures