Sociaal Domein, Maatschappelijke Ontwikkeling B

Vind je de Kunst- en Cultuursector van essentieel belang voor de ontwikkeling en het functioneren van de lokale samenleving?  En wil je deze sector versterken en bereikbaar maken voor alle inwoners van de gemeente? Dan past onze functie wellicht bij jou.

Wat ga je doen?
Onze Beleidsadviseur Kunst & Cultuur zorgt voor stimulering en behoud van het culturele landschap binnen onze gemeente. Als belangrijk onderdeel zorg je dat  de cultuureducatie in de gemeente uitgevoerd wordt en je onderhoudt de relatie met de uitvoerende cultuurorganisatie(s).

Je onderhoudt de connectie tussen kunst en cultuur en andere beleidsdomeinen.

Op het terrein van Kunst en Cultuur werken we met subsidies waarvoor jij de subsidieverlening en vaststelling verzorgd. Daarnaast werk je de plannen voor het behoud, vernieuwen en exposeren van de gemeentelijke kunstcollectie uit. Als aandachtsgebied werk je samen met erfgoed waar overlap en raakvlakken zitten die snijden op het terrein van cultuur en erfgoed.

In het werk heb je direct en indirect te maken met lokale professionele en vrijwilligersorganisaties, individuele makers en het Cultuurplatform KHABBAZ (netwerk). Je werkt binnen een team samen met de Cultuurmakelaar en de senior beleidsadviseur Kunst en Cultuur. Samen heb je contact met wethouders en bestuurders om de juiste invulling te geven aan het kunst en cultuur beleid van de gemeente Alphen aan den Rijn.  Bij bijzondere activiteiten en voorstellingen ben je aanwezig als betrokken beleidsadviseur. Het werk vindt daarom niet altijd plaats tussen 9 en 5 op werkdagen.

Alphen aan den Rijn staat voor een groot aantal maatschappelijke opgaven rond veiligheid, bestaanszekerheid, gezondheid, inclusie, welzijn en ontplooiing van inwoners, jong en oud. Die maatschappelijk opgaven vragen om een integrale aanpak waarin ook activiteiten op het terrein van Kunst en Cultuur van belang zijn om inwoners te bereiken, te verrassen, mogelijkheid te bieden om te genieten, te ervaren, elkaar te ontmoeten en creatief te zijn.

Waar ga je dat doen?
Je wordt lid van ons team Maatschappelijke ontwikkeling, cluster Kunst en Cultuur. Een team dat constant passende faciliteiten wil bieden en/of faciliteren van de inwoners binnen onze verschillende kernen. We staan nauw in contact met onze inwoners en onze integrale aanpak zorgt ervoor dat we thema-overschrijdend werken. Je past bij ons als je houdt van inhoudelijke afwisseling en verantwoordelijkheden. Binnen het team zijn altijd nieuwe mogelijkheden aanwezig voor verbreding en afwisseling van projecten en taken.

Onze gemeente heeft meer dan 110.000 inwoners die wonen in een van de 8 kernen in Groene Hart.

Met als missie voor alle bewoners een beter leven (geluk, welbevinden) met (positieve) gezondheid en duurzaamheid. In de praktijk ontwikkelen en leren zijn hierbij kenmerkend voor de werkwijze van Alphen aan den Rijn. We willen bereiken dat Alphen aan de Rijn een aantrekkelijke stad is in een groene regio met kansen voor de inwoners;  een stad waar Alphenaren betekenisvol kunnen leven.

Wat bieden wij?
Door deze functie krijg je de mogelijkheid deel uit te maken van onze innovatieve organisatie en een gemotiveerd en vooruitstrevend team. Wij durven vernieuwend te zijn!
Verder bieden we je:

 • Salaris in schaal 10 CAO Gemeenten (min. €4020,- en max. €5725,- obv 36 uur);
 • Diverse opleidingsmogelijkheden zodat je jouw potentie verder kunt ontwikkelen;
 • 17,05% financieel keuzebudget bovenop je salaris;
 • Flexibele werktijden en alle faciliteiten om hydride te werken, waaronder een smartphone en een laptop;
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Onze visie en cultuur zie je terug in onze manier van werken, ons transparante gemeentehuis en dynamische werkomgeving. We hebben flexibele werkplekken en een werkcafé; dé plek voor een inspirerend werkoverleg en toevallige ontmoetingen. Kijk voor meer informatie over onze secundaire arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijalphenaandenrijn.nl/arbeidsvoorwaarden.

Wie ben je? 
Jij houdt van afwisseling en heb een hart voor kunst en cultuur. Je bent een uitstekende netwerker en snapt wat de bijdragen van kunst en cultuur is aan de ontwikkeling van een samenleving. Jij kunt je verplaatsen in andere belangen en perspectieven, maar houd ook vast aan afspraken en verplichtingen die gelden. Je bent zakelijk en bewust van de positie van de gemeente in de samenleving.  Je streeft ernaar om culturele partners samen te laten werken en de creativiteit van cultuur in de gemeente te stimuleren.
Verder zien we graag:

 • HBO +/WO  werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over een politiek-bestuurlijke antenne;
 • Kennis van  de kunst- en cultuursector;
 • Ervaring met de gemeentelijke organisatie en ervaring met het ontwikkelen van beleid en advisering;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je bent een netwerker.

Het is belangrijk dat de 4 kerncompetenties van onze gemeente (resultaatgerichtheid, samenwerkingsgerichtheid, klantgericht en veranderingsbereid) goed bij je passen. Je bent in staat om de toekomstvisie van de gemeente Alphen aan den Rijn in de praktijk inhoud te geven, mede door goede samenwerking met de collega’s binnen de teams Maatschappelijke Ontwikkeling  en daarbuiten.  Met elkaar vormen we  de spil in de ontwikkeling van de gemeente.

Meer weten?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Thom de Ruiter, teamleider bij Maatschappelijke Ontwikkeling, bereikbaar op telefoonnummer 06-4697 3496.

Interesse?
Voel jij je aangesproken? Dan zien we je korte motivatie en cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de sollicitatiebutton bovenaan deze webpagina. Wij vragen je om in je motivatie aan te geven over welke competenties jij beschikt en hoe die een verschil gaan maken binnen onze organisatie.

Zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden voor deze functie sluit de vacature.

Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

 Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedureDienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Salaris Max. €5.009,- per maand
Aantal posities 1
Uren 32-36
Plaats Alphen aan den Rijn
Provincie Zuid-Holland
Land Nederland
Referentienummer 2023/96
Contact
 • Thom de Ruiter, 0646973496
Gepubliceerd 23-05-2023
Uiterste datum 14-06-2023

Return to job vacancies