Dienstverlening, Veiligheid en Inspectie

#Omgevingswet #Wabo #Kwaliteit

Heb jij zin om een nieuwe functie vorm te geven? En ligt jouw kracht bij kwaliteitsbewaking? Dan maken wij graag gebruik van jouw expertise.

Wat ga je doen?
Als medewerker kwaliteit en proces  werk je veelal aan de kwaliteitsbewaking, procesoptimalisatie en monitoring van werkzaamheden binnen het team, In eerste instantie voornamelijk op het gebied van de Wabo, de komende Omgevingswet en Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.

De taken op het gebied van de Wabo en de Omgevingswet kennen hun eigen beleidscyclus (de BIG 8) en de uitvoering van de taken is gebonden aan landelijke kwaliteitscriteria.

Jij wordt verantwoordelijk voor het borgen van deze kwaliteitscriteria. Naast bepaalde basisuitgangspunten is er ook veel ruimte om je eigen ideeën in te brengen om de kwaliteit en monitoring van het werk naar een nog hoger niveau te brengen.

Gelet op de transitie naar de Omgevingswet  zal de grootste focus liggen op de processen en structuren zoals ze vanaf dat moment gelden. Innoveren, structureren en leren zijn belangrijke elementen binnen de nieuwe functie.

Als medewerker kwaliteit en proces ben je, samen met de beleidsadviseurs, verantwoordelijk voor de verbetering en het beheer van het kwaliteitsmanagement binnen de VTH-processen. Je signaleert, ontwikkelt en evalueert methoden, technieken en procedures in het kader van dat kwaliteitsmanagement. Daarnaast denk je mee over de opzet van een nieuw uitvoeringsprogramma en monitor je de voortgang van dat programma. Samen met de andere medewerkers binnen het cluster bedrijfsvoering stel je rapportages op om management en bestuur periodiek over de te voortgang te informeren. Daarnaast bestaat de wens om meer data gestuurd te werken. Vanuit jouw rol denk je mee over meetbare indicatoren, monitoring daarvan om vervolgens de werkprocessen te optimaliseren en de beschikbare tijd zo efficiënt en effectief mogelijk te benutten.

De transitie naar de Omgevingswet per 1 januari 2024 maakt het werk uitdagend en misschien ook wel complexer. Jij gaat ons daar doorheen loodsen. Experimenteren, oefenen en leren zijn belangrijke elementen in die voorbereiding naar 1 januari.

Wie zijn wij?
Team Vergunningen, Veiligheid en Inspectie is een stevig fundament van de gemeente Alphen aan den Rijn samengesteld uit bevlogen collega’s met een goede teamspirit. Het team is actief, positief ingesteld en samenwerkingsgericht. Niet alleen binnen ons team maar vooral ook domein en thema overstijgend. Samen zijn we verantwoordelijk voor zes strategische veiligheidsthema’s die zijn vastgesteld door de gemeenteraad: zorg en veiligheid, ondermijning, cyberveiligheid, fysieke leefomgeving, veiligheidsaspecten door veranderende maatschappij en toezicht en handhaving.

Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. Wij bewegen mee met de ontwikkelingen in de maatschappij en zijn daarom continu aan het vernieuwen. We leren door te doen. Samenwerkingsgericht, resultaatgericht, klantgericht en veranderingsbereid zijn onze kerncompetenties.

Wie ben je?
In deze functie is samenwerken van groot belang. Het waarborgen van kwaliteit doe je namelijk niet alleen. Het is daarom goed als jij communicatief sterk bent én goed kunt luisteren naar collega’s.
Verder zien wij graag:

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis van en ervaring met VTH-processen of kwaliteitssystemen is een pré;
 • Je ziet kansen en verbetermogelijkheden die anderen (soms) niet zien;
 • Je hebt lef en bent niet bang om nieuwe ideeën te beproeven, weet met je oplossingsgerichte aanpak maximaal resultaat te behalen;
 • Je werkt gestructureerd en heb een goed ontwikkeld analytisch vermogen;
 • Kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel.

Voldoe je niet helemaal aan de opleidings- en ervaringseisen? Overtuig ons gerust als jij denkt dat je dit wel zou kunnen. In dat geval  behoort een aanloopschaal tot de mogelijkheden, waarna je kunt doorgroeien.

Wat bieden wij?
Je komt te werken in een nieuw team waar veel positieve energie zit en dat een hoog niveau van dienstverlening nastreeft bij afhandeling van de vergunningen. Daarnaast leren we veel van elkaar en kijken we samen naar kansen in plaats van onmogelijkheden.
Verder krijg je bij ons:

 • Salaris schaal 9 CAO Gemeenten; min. €3167,- en max. €4537;
 • Individueel KeuzeBudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Naast je vakantiegeld en eindejaarsuitkering kun je keuzes maken die aansluiten bij je privé-situatie. Je kunt bijvoorbeeld extra verlof kopen, een opleiding volgen of een bedrag (gedeeltelijk) uit laten betalen;
 • Wij hebben flexibele werktijden en alle faciliteiten om hybride te werken;
 • Werk je bij de overheid, dan zijn zaken als je pensioen en ouderschapsverlof goed geregeld.
 • We hebben een mobiliteitsbudget, bedrijfsfitness en nog meer voorziening om vitaal aan het werk te blijven.

Het werkcafé in ons transparante gemeentehuis is dé plek voor een inspirerend werkoverleg en toevallige ontmoetingen, onder het genot van de allerlekkerste koffie en vers klaargemaakte versnaperingen. Kijk voor meer informatie over onze secundaire arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijalphenaandenrijn.nl/arbeidsvoorwaarden

Meer weten?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met van het Annemarie Langeveld, Teamleider Vergunningen, Veiligheid en Inspectie bereikbaar op telefoonnummer 06 - 21246682

Interesse?
Voel jij je aangesproken? Dan zien we je korte motivatie en cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de solliciteerknop bovenaan deze webpagina. Wij vragen je om in je motivatie aan te geven over welke competenties jij beschikt en hoe die een verschil gaan maken binnen onze organisatie.

Zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden voor deze functie sluit de vacature.

Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Salaris Max. € 4.537,-
Aantal posities 1
Uren 32-36
Plaats Alphen aan den Rijn
Provincie Zuid-Holland
Land Nederland
Referentienummer 2023/90
Contact
 • Annemarie Langeveld, 0621246682
Gepubliceerd 08-08-2023
Uiterste datum 21-08-2023

Terug naar vacatures