Fysiek Domein, Beleid Openbare Ruimte

Wat vind jij van een fietsenrek op een voetpad? Of een laadpaal in een winkelstraat?
Kan dat anders? Kom dan ons team Beleid Openbare ruimte versterken!

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur verkeer ga jij inhoudelijk aan de slag met het opstellen van tactisch beleid. Zo werk je aan een meerjarig verkeersveiligheidsplan en kun je deze vanuit verkeersexpertise invullen. Je gaat aan de slag met vervolgplannen en trekt hier waar nodig op met de adviseur Verkeer.

Je adviseert collega’s en het bestuur over verkeerskundige vraagstukken zoals ruimtelijke ontwikkelingen en (complexe) overstijgende verkeersknelpunten. Hiervoor analyseer je verkeersgegevens zoals ongevallenrapportages, snelheidsmetingen en meldingen. Dit combineer met jouw verkeerkundige kennis om beleid en processen te (her)schrijven of door te ontwikkelen. Verkeer is immers onderhevig aan de gehele openbare ruimte en daarmee constant in beweging.

Daarnaast werk je mee aan de mobiliteitsvisie. Deze splitst zich op in diverse gemeentelijk deelplannen waaronder fietsvoorzieningen, duurzame mobiliteit (laadpaalinfrastructuur) en parkeren. Ook kun je een bijdrage leveren op onderwerpen als fietsplan, de nota parkeernormen en duurzame mobiliteit.

In deze functie ben je tevens contactpersoon voor externe partijen zoals Politie, Fietsersbond en VVN.

Wie zijn wij?
Wij zijn Team Beleid Openbare Ruimte. We stellen beleid en de meerjarenplannen op voor alle assets, we specificeren, evalueren, leggen keuzes voor: zelf doen of uitbesteden, kopen in, verstrekken (interne) opdrachten en we geven invulling aan de rol opdrachtgever. Ook evalueren we de huidige gang van zaken en komen met nieuwe initiatieven.

Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Wie ben je?
Jij bent een Verkeerskenner en weet die expertise over te dragen op anderen. Je bent een gedreven adviseur en kunt binnen en buiten het fysiek domein de impact van jouw expertise inschatten en vertalen. Zowel mondeling als schriftelijk waarbij je altijd het resultaat als uitgangspunt behoudt.

Verder zien we graag:

  • Afgeronde HBO opleiding als verkeerskundige;
  • Minimaal 3 jaar ervaring in dit werkgebied en bereid een opleiding te volgen;
  • Ervaring met verkeerseducatie en verkeersveiligheid is een pre;
  • Publieksgericht- en samenwerkingsgericht.

 Wat bieden wij?

  • Salaris in schaal 11 CAO Gemeenten (min. €4.020,- en max. €5.725,- obv 36 uur);
  • Diverse opleidingsmogelijkheden zodat je jouw potentie verder kunt ontwikkelen;
  • 17,05% financieel keuzebudget bovenop je salaris;
  • Flexibele werktijden en alle faciliteiten om hydride te werken, waaronder een smartphone en een laptop;
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Onze visie en cultuur zie je terug in onze manier van werken, ons transparante gemeentehuis en dynamische werkomgeving. We hebben flexibele werkplekken en een werkcafé; dé plek voor een inspirerend werkoverleg en toevallige ontmoetingen. Kijk voor meer informatie over onze secundaire arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijalphenaandenrijn.nl/arbeidsvoorwaarden.

Mocht je niet voldoen aan de eisen maar wel geschikt worden voor deze functie, is een aanloopschaal 10 mogelijk voor deze functie.

Meer weten?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Vigga Labordus van het team Beleid Openbare Ruimte bereikbaar op telefoonnummer 06-25543092.

Interesse?
Voel jij je aangesproken? Dan zien we je korte motivatie en cv graag tegemoet. Solliciteren kan de solliciteerknop bovenaan deze webpagina. Wij vragen je om in je motivatie aan te geven over welke competenties jij beschikt en hoe die een verschil gaan maken binnen onze organisatie.

Deze vacature is gelijktijdig opengesteld voor interne en externe kandidaten. Interne medewerkers en externe medewerkers die reeds bij ons werkzaam zijn krijgen voorrang in de wervingsprocedure.

Zodra wij een geschikte kandidaat gevonden hebben sluit deze vacature. 

Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Salaris Max € 5.725,- per maand
Aantal posities 1
Uren 32-36 uur per week
Plaats Alphen aan den Rijn
Provincie Zuid-Holland
Land Nederland
Referentienummer 2023/52
Contact
  • Vigga Labordus, 0625543092
Gepubliceerd 02-05-2023
Uiterste datum 30-10-2023

Terug naar vacatures