Ruimte en Veiligheid, Duurzaamheid & Economie

Zoek jij een baan waarmee je maatschappelijk impact maakt? Wil jij  het regionale bedrijfsleven, het onderwijs en de gemeente ondersteunen bij het waarmaken van hun ambities op het gebied van human capital? En zorgen voor voldoende goed gekwalificeerd arbeidspotentieel op korte en lange termijn voor het bedrijfsleven in Alphen aan den Rijn en regio Rijnstreek? Dan ben jij degene die we zoeken.

Wat ga je doen?

De accountmanager Onderwijs en Arbeidsmarkt werkt vanuit het team Duurzaamheid & Economie aan de Human Capital Agenda in de regio. De basis van je activiteiten ligt in het vertalen van landelijke en regionale economische en arbeidsmarktonderzoeksgegevens naar Gemeente Alphen aan den Rijn en de regio.  Je bent de spil tussen onderwijsinstellingen, ondernemers en overheid.  Het onderhouden van een relevant netwerk met deze partijen is hierbij van groot belang.

Je vertegenwoordigt onze gemeente bij het bevorderen van een optimaal functionerende regionale arbeidsmarkt. Je ondersteunt en faciliteert initiatieven vanuit het onderwijs of ondernemers en draagt zorg voor afstemming en samenhang van (project)activiteiten in de regio. Namens de gemeente vervul je een coördinerende en verbindende rol in activiteiten binnen arbeidsmarktregio Holland Rijnland op het terrein van Leven Lang Ontwikkelen (Leerwerkloket HR) en mobiliteit (Regionaal Mobiliteit Team). Je bent onder andere voorzitter van regionale overleggen van (tekort) sectoren, organiseert samen met arbeidsmarktpartijen of biedt ondersteuning aan de organisatie van bijeenkomsten, workshops, congressen en symposia voor een specifieke sector of over de gehele brede arbeidsmarkt.

Met jouw kennis en ervaring zorg je voor bewustwording en kennisoverdracht aan werkgevers op het gebied van om-, bij-, en herscholing van zittend personeel (Leven Lang Ontwikkelen). In dat kader schrijf je bijvoorbeeld artikelen voor de website van ondernemers. Je stimuleert en monitort scholingsprojecten voor werkzoekenden in tekortsectoren in samenwerking met VNO-Scholing (via OCW structuren of op de werkplek). Je zorgt voor verbinding met het UWV, gemeente en het Werkgeversservicepunt van het werkbedrijf Rijnvicus.

Wie zijn wij?

Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Je werkt binnen onze organisatie altijd in een thuisteam met vakcollega’s en een teamleider. Een groot aantal collega’s werkt aan maatschappelijke opgaven in uiteenlopende vakgebieden. Je krijgt bij ons de kans om op basis van je talent ingezet te worden voor die opgaven en deel uit te maken van diverse samengestelde teams.

Wie ben je?

Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding met kennis van relevante beleidsterreinen en aantoonbare affiniteit met het overheids- en onderwijsbeleid in relatie tot arbeidsmarktvraagstukken.

Je hebt kennis van beroepsonderwijs en inzicht in onderwijs in het algemeen en bijbehorende financiering en subsidies.

Je bent ondernemend, creatief en initiatiefrijk en je bent een organisatietalent en een netwerker. Met jouw uitstekende communicatievaardigheden ben je een goede gesprekspartner die kan sparren op verschillende niveaus bij onderwijsinstellingen en ondernemers. Je spreekt de taal van ondernemers (van klein MKB tot grote internationaal werkende bedrijven).

Je bent in staat om projecten te leiden en vervult een aanjagers rol. Bij voorkeur neem je een eigen relevant netwerk mee binnen Holland Rijnland (voorkeur) of Provincie Zuid-Holland

Bovendien verwachten we dat je je herkent in de identiteit van onze organisatie die we hierboven omschrijven.

Werkervaring:
minimaal 3 jaar

Opleiding:
HBO / WO

Wat bieden wij?
Deze functie is gewaardeerd in schaal 11 en betreft de HR21-functie van Medewerker Ontwikkeling II. Afhankelijk van competenties en ervaring bieden wij een salaris van minimaal € 3.701 en maximaal € 5.372 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Tevens bieden wij een Individueel Keuze Budget van 17,05%. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen, vakantie uren van te kopen of in te zetten voor je eigen ontwikkeling. 

Onze visie en cultuur zie je terug in onze manier van werken, ons transparante gemeentehuis en dynamische werkomgeving. We hebben flexibele werkplekken en een werkcafé; dé plek voor een inspirerend werkoverleg en toevallige ontmoetingen. Verder bieden we je diverse opleidingsmogelijkheden zodat je jouw potentie verder kunt ontwikkelen. Kijk voor meer informatie over onze secundaire arbeidsvoorwaarden op https://www.werkenbijalphenaandenrijn.nl/arbeidsvoorwaarden 

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Bob van der Zande, teamleider/contactpersoon van het team Duurzaamheid & Economie bereikbaar op telefoonnummer 06 – 46973005.

Interesse?

Voel jij je aangesproken? Dan zien we je korte motivatie en cv graag tegemoet. Solliciteren kan tot en met 4 juli 2022 o.v.v vacaturenummer 22-76 via de solliciteerknop bovenaan deze webpagina. Wij vragen je om in je motivatie aan te geven over welke competenties jij beschikt en hoe die een verschil gaan maken binnen onze organisatie.

Deze vacature is opengesteld voor externe kandidaten. Externe medewerkers die reeds bij ons werkzaam zijn krijgen voorrang in de wervingsprocedure. 

Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.

Dienstverband Tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast dienstverband
Omvang functie Fulltime/Parttime
Salaris max € 5372
Aantal posities 1
Uren 32-36 uur per week
Plaats Alphen aan den Rijn
Provincie Zuid-Holland
Land Nederland
Referentienummer 2022/76
Contact
  • Bob van der Zande, 0646973005
Gepubliceerd 14-06-2022
Uiterste datum 30-06-2022

Return to job vacancies