Dienstverlening, Toezicht & Handhaving

Durf jij je grenzen te verleggen en ben je in staat om goed te schakelen? Kan jij ondanks conflicterende situaties een goede en wel overwogen beslissing nemen. Wil je werken in een omgeving waar je iedere dag op pad mag en nooit weet wat je dag gaat brengen en waardoor je veel ruimte krijgt voor zelfontwikkeling? Trek dan je stevige schoenen aan en meld je bij ons aan, we willen graag kennis met je maken!

Wat ga je doen?

Als Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) ben je in de breedste zin van het woord aan het werk binnen gemeente Alphen aan den Rijn.

Je onderhoudt contacten met de burgers en met interne en externe partners en je geeft voorlichting en informatie over het gemeentelijk beleid. Je ziet er op toe dat wetgeving, waaronder de algemene plaatselijke verordening (APV), de wegenverkeerswet en reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV) , afvalstoffenverordening (ASV), hondenbeleid en parkeerverordening in de openbare ruimte wordt nageleefd. Je treedt op tegen afwijkend verkeersgedrag en het niet naleven van regels en voorschriften uit de APV. Je handelt meldingen openbare ruimte (MOR) af die bij de gemeente worden ingediend. Daarnaast heb je een toezichthoudende taak bij evenementen. Als BOA werk je onregelmatig aan de hand van een maandelijks rooster.

Je kan tijdens een crisissituatie worden opgeroepen om een functie binnen de crisisorganisatie te vervullen. Dit betekent dat tijdens een crisis jouw reguliere werk ondergeschikt is aan het werk voor de crisis.

Voor een korte impressie van het team en het werk klik hier:
https://www.youtube.com/embed/Y0wwvmBsMSg

Team Toezicht en Handhaving

Als BOA werk je binnen het team Toezicht en Handhaving. Het team bestaat uit toezichthouders, handhavers die verantwoordelijk zijn voor een leefbare schone en veilige gemeente. Dit doen ze door onder andere toezicht te houden op de APV, RVV en parkeerverordeningen en daarnaast te handhaven op de Drank- en Horecawet (DHW) en mulderfeiten.  

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar zowel startende- als ervaren BOAs. Je bent klantgericht, makkelijk aanspreekbaar, fit en werkt graag werkzaam in de buitenlucht. Je werkt proactief, bent zelfverzekerd en stressbestendig. Daarnaast ben je communicatief vaardig en een echte netwerker. 

Als team vinden wij persoonlijke ontwikkeling én teamontwikkeling belangrijk. Reflecteren en samen sparren vind jij een prettige manier van werken. Samen met je collega's draag je bij aan de professionalisering van het team, waarbij je jouw kennis binnen dit domein inzet om collega's te helpen en het werk op straat nog beter te doen. 

Verder bezit je:

  • Een diploma op mbo-niveau;
  • Een getuigschrift BOA, of de bereidheid deze te halen;
  • Een rijbewijs B.

Wie zijn wij?

Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Spreekt jou dat aan? Kom dan werken in Alphen aan den Rijn, een groene stad met lef. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Wat bieden wij?

Bij Gemeente Alphen aan den Rijn kom je terecht in een hecht en ondersteunend team waar open communicatie en samenwerking centraal staan. Onze collega's zijn niet alleen toegankelijk, maar ook enthousiast om hun kennis te delen en met jou te sparren over uitdagende vraagstukken. We geloven in een cultuur van vertrouwen en moedigen een positieve werkomgeving aan waar ruimte is voor humor en een glimlach. We streven ernaar om elkaar te inspireren en te ondersteunen, in een hybride werkomgeving.

Wij leren door te doen. Dat geldt dus ook voor jou, je krijgt bij ons de ruimte om te proberen, leren en je verder te ontwikkelen. Wij durven vernieuwend te zijn, jij ook?

Verder bieden we je:

  • Salaris in schaal 7 CAO Gemeenten max. €3.784,- o.b.v. 36 uur;
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en financiering van een (elektrische) fiets;
  • Een pensioenregeling via het ABP, waarbij gemeente Alphen aan den Rijn het grootste deel betaalt;
  • Flexibele werktijden en alle faciliteiten om hybride te werken, waaronder een smartphone en een laptop;
  • Diverse opleidingsmogelijkheden zodat je jouw potentie verder kunt ontwikkelen;
  • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en zelfs gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof;

Onze visie en cultuur zie je terug in onze manier van werken, ons transparante gemeentehuis en dynamische werkomgeving. We hebben flexibele werkplekken en een werkcafé; dé plek voor een inspirerend werkoverleg en toevallige ontmoetingen.

Kijk voor meer informatie over onze secundaire arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijalphenaandenrijn.nl/arbeidsvoorwaarden.

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Kees Post, teamleider van het team Toezicht en Handhaving. Bereikbaar op telefoonnummer: 06-13345044.

Interesse?

Voel jij je aangesproken? Dan zien we je korte motivatie en cv graag tegemoet. Een motivatie op een andere creatieve methode die bij jou past mag ook. Wij vragen je om in je motivatie aan te geven over welke competenties jij beschikt en hoe die een verschil gaan maken binnen onze organisatie.

Deze vacature is opengesteld voor externe kandidaten. Externe medewerkers die reeds bij ons werkzaam zijn krijgen voorrang in de wervingsprocedure. 

Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Salaris Max. €3.784,-
Aantal posities 1
Uren 32-36
Plaats Alphen aan den Rijn
Provincie Zuid-Holland
Land Nederland
Referentienummer 2023/230
Contact
  • Kees Post, 06-13345044
Gepubliceerd 30-11-2023
Uiterste datum 30-09-2024
Solliciteren

Links delen

Terug naar vacatures